Kulisszatitkok: Hogyan született meg a naptár ötlete?

Scrapbook naptár 2017 kulisszatitkok

A Scrapbook falinaptár ötlete két évvel a legutóbbi könyvem megjelenése után, 2014-ben fogalmazódott meg bennem. Szerettem volna létrehozni egy újabb magyar nyelvű inspirációs kiadványt a kreatív albumkészítés kedvelői részére. Ebben a bejegyzésben elmesélem, milyennek képzeltem….

De ezúttal valami olyasmiben gondolkodtam, ami nemcsak egy egyszerű ötletgyűjtemény, hanem később sem hagyja magára az alkotókat. Nem olyan passzív könyv, ami várakozik a polcon arra, hogy talán majd újra felütik megint.

Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne kapcsolatban maradni a falinaptár vásárlóival, hogy további segítséget és inspirációt nyújthassak a naptárban található alkotásokon túl.

Azt gondoltam, jó lenne interaktívvá tenni

  • hogy meglegyen az egyén számára a közösségi élmény: a “nem vagyok egyedül” és a “ha látom, hogy mások is csinálják, én is haladok” érzés,
  • hogy olyan eszközzé váljon, amihez alkotóként később is vissza lehet térni, és
  • elég inspirációt nyújt ahhoz, ami a néha alkotói válságban szenvedő scrapbookost is tovább tudja döccinteni az ilyen időszakokon.

Ezért a fenti szempontokat valamint az internet és a modern technika lehetőségeit figyelembe véve született meg ennek az alkotós leírásokat tartalmazó falinaptárnak ötlete. Aztán elkezdtem gondolkozni azon is, hogy….

Milyen scrapbook naptárnak örülnék a legjobban?

  • Ami havonta ad nekem egy ötletet és leírást egy scrapbookoldal elkészítéséhez,
  • Amibe bele vannak írva azok a dátumok, amikor fotós tipp, scrapbook tipp vagy kihívás indul (vagy épp határideje közeleg), mert ezek fontosak számomra
  • Amivel, ha részt veszek a közös mókában – tehát alkotok – akár nyerhetek is.
  • Ami a vásárlásomért cserébe még extra tartalmakkal is meglep hónapról-hónapra.

Az is eszembe jutott, milyen jó lenne, ha

  • létezne ennek a naptárnak egy weboldala, ahol kapcsolatba léphetnék másokkal is, akikkel egy nyelvet beszélek, mert ők is scrapbookosok

Nos, a Scrapbook falinaptár pont ilyen lett. 🙂


Téged, mint a Scrapbook falinaptár kedvelőjét, biztosan érdekel néhány kulisszatitok a naptárral kapcsolatban. Ezeket mostantól kezdve itt a kulisszatitkok címke alatt fogod megtalálni.


Még nincs saját naptárad? Megrendelheted a Scrapbook Webáruházból is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha tetszett, mondd el másnak is!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.