Kulisszatitkok: Hogyan indult a scrapbook naptár készítése?

Scrapbook naptár 2017 kulisszatitkok

Azt, hogy végül megszülethessen a 2017-es scrapbook falinaptár, hosszú előkészítési folyamat előzte meg. Teendőlistákon kellett végigmennünk, és sürgető határidők, egyeztetések, korrektúrák tették még izgalmasabbá a napjainkat. Ja, és persze, a 13 inspirációs oldalnak is el kellett készülnie. Azokat pedig “valakinek” le is kellett fotóznia. Ebbe a folyamatba kukkanthatsz bele, ha elolvasod ezt a bejegyzést…

A scrapbook falinaptár ötletét 2015 tavasza óta közösen dédelgetjük a Kalendart Kiadóval, de abban az évben már nem maradt elég idő arra, hogy olyan tartalommal és kivitelben összeállítsuk, ahogy azt elterveztük. De 2016 év elején eldőlt, hogy igen, biztosan lesz 2017-ben egy olyan naptár, ami a scrapbooktechnika kedvelőit egész évben alkotásra ösztönözheti. Majd kiugrottam a bőrömből, amikor megszületett a döntés!

Amikor megkaptam a feladatot, közösen elkezdtünk gondolkodni, mely témák, milyen hangulatok mentén állítsam össze majd a naptárban szereplő scrapbookoldalakat, hogy azok biztosan alkotásra sarkallják majd a használóikat.

  • Gondolnom kellett arra is, ne csak fiús, hanem lányos oldalak is szülessenek.
  • Legyen elég változatos ahhoz, hogy az inspirációk hatására az egyszerűbb és az összetettebb alkotásokat kedvelők is kipróbálhassák magukat ebben vagy abban a stílusban.
  • Szívem szerint a konvencionális témák mellett az absztrakt, mélyebb tartalmú oldalak felé is kacsintgattam volna, de úgy döntöttünk, ennél az első ilyen típusú naptárnál (mert, igen, bízunk a folytatásban!), maradunk egyelőre a könnyen feldolgozható témáknál. Hiszen, reményeink szerint ez a naptár sok olyan alkotókedvű emberhez is eljut majd, akik korábban még nem próbálták ki ezt a technikát.
  • De, persze bízunk a már rendszeresen alkotó, vérbeli scrapbookosokban is, hogy őket is inspirálják majd a naptár oldalai és kihívásai! Ezért trendi stílusú, könnyebb és bonyolultabb összeállítások egyaránt megtalálhatók a naptár oldalain.

Hogyan indult az izgalmas folyamat?

A legelső dolog a naptár borítójának elkészítése volt. El kellett döntenünk, hogyan nézzen ki? Milyen scrapbookoldalt készítsek, ami majd első pillantásra érthetővé teszi, miről szól ez a naptár?

Scrapbook Naptár 2017Nem gondoltam volna, de a legjobb ötletet a Kalendart Kiadó egyik férfi munkatársa adta, aki még életében nem scrapbookozott, s akkor találkozott vele először. No, nemhiába adta a legjobb ötletet: én a scrapbookozáshoz értek, ő pedig a naptár borítókhoz. Gergő ötlete volt, hogy a borító szóljon arról, hogy valaki scrapbookozik, s a képeken szerepeljen egy kéz, ami alkot, legyenek láthatóak az eszközök. 🙂

Nagyon tetszett az ötlet! Így is lett, így született meg a kezdő oldal, amiről később még több kulisszatitkot fogok elárulni.

S, miért ezt kellett sürgősen és legelőször elkészíteni? Azért, mert ez az scrapbookoldal, lévén a naptár borító oldala lesz, már a 2017-es évi termékkatalógusban is szerepelt, amit a 2016 májusi (!) Kalendart partnertalálkozón már nyomtatva kellett prezentálni.

Amikor elkészült az oldal, boldogan vittem Orsihoz, aki tökéletes fotókat készített róla, mint, ahogy a naptár minden oldaláról, az összes részletfotóval együtt!

Scrapbook naptár 2017 kulisszatitkok Scrapbook naptár 2017 kulisszatitkok

 

Nos, így indult a scrapbook falinaptár készítése.


Téged, mint a Scrapbook falinaptár kedvelőjét, biztosan érdekel néhány kulisszatitok a naptárral kapcsolatban. Ezeket mostantól kezdve itt a kulisszatitkok címke alatt fogod megtalálni.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha tetszett, mondd el másnak is!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.